η εξειδικευμένη πλατφόρμα για πλακάκια και είδη υγιεινής

μπαταρίες μπάνιου

τι ζητάμε

πρακτικότητα | αισθητική | υγιεινή

τι κοιτάμε

ποιότητα υλικού | τύπος μπαταρίας | ροές

σχέση ποιότητας-τιμής*:

30 € - 85 € | χαμηλή
85 € - 200 € | σωστή
200 €+ | ποιότητα & design

*Οι παραπάνω ενδεικτικές τιμές αφορούν στην αγορά του σετ μπαταρίας ντουζιέρας ή μπανιέρας και νιπτήρα.

Ο βασικότερος προβληματισμός όσων αναζητούν μπαταρίες μπάνιου, είναι «να είναι καλή». Αυτό σημαίνει να αντέχει στο χρόνο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πρέπει να αγοράσετε πανάκριβες βρύσες; Πόσα χρόνια θα αντέξει μια καλή μπαταρία; Τι κόστος θα έχουν τα ανταλλακτικά αν χρειαστούν και θα είναι πάντα διαθέσιμα; Μια μακρόχρονη εγγύηση σημαίνει ότι το προϊόν είναι ποιοτικό; Τελικά, ποιες μπαταρίες μπάνιου πρέπει να επιλέξετε και τι πρέπει να αποφύγετε;

Το domo είναι φτιαγμένο από τους ειδικούς, για να δώσει όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο ιδιώτης και ο επαγγελματίας για τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής.
Το domo δεν είναι κατάστημα, δεν εμπορεύεται προϊόντα, αλλά σας συνδέει με τα καλύτερα καταστήματα της αγοράς.

Σε αυτό τον οδηγό θα αναλύσουμε τις μπαταρίες μπάνιου με όλες τις κατηγορίες τους, την πρακτικότητά τους, τις επιπλέον λειτουργίες τους, την ποιότητα των υλικών τους, τους μηχανισμούς μείξεως και θα σας δώσουμε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για να επιλέξετε την ιδανική σχέση ποιότητας – τιμής που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και στο πορτοφόλι σας.

Περιεχόμενα οδηγού

μπαταρίες νιπτήρα

Η επιλογή της μπαταρίας νιπτήρα εξαρτάται απόλυτα από τον ίδιο το νιπτήρα. Η σχέση αυτή δεν αφορά μόνο στο αισθητικό κομμάτι, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την πρακτικότητα στη χρήση.

πρακτικότητα

Για να είναι η βρύση του νιπτήρα πρακτική στη χρήση της, θα πρέπει να εξασφαλίσετε το κατάλληλο ύψος και τη σωστή γεωμετρία, σε σχέση με το νιπτήρα.

Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της μπαταρίας πρέπει να επιτρέπει την άνετη χρήση, αλλά και να μην πέφτουν έξω τα νερά. Επιπλέον, η έξοδος του νερού πρέπει να είναι κοντά στο κέντρο του νιπτήρα.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μπαταρίες νιπτήρα, ως προς το ύψος του κορμού τους, την προβολή και την κλίση του ρουξουνιού, δηλαδή του βραχίονα από τον οποίο βγαίνει το νερό. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι η ισορροπία ανάμεσα στο ύψος της μπαταρίας και το μέγεθος του νιπτήρα.

Στο domo μπορείς να συγκεντρώσεις προσφορές από τα καταστήματα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν, να τις συγκρίνεις και να επιλέξεις με ευκολία και σιγουριά.

tip

Η πρακτικότητα κατά βάση ορίζεται από το νιπτήρα. Γι’ αυτό, όταν κατασκευάζετε ένα καινούργιο μπάνιο ή κάνετε ανακαίνιση, ξεκινήστε από την επιλογή του νιπτήρα. Μπαταρία θα βρείτε!

τύποι μπαταριών νιπτήρα

Ο κατάλληλος τύπος μπαταρίας, εξαρτάται από το νιπτήρα. Αν στο νιπτήρα υπάρχει οπή, τότε η βρύση θα είναι επικαθήμενη, δηλαδή θα τοποθετηθεί πάνω στην πορσελάνη. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην τοποθέτηση στον πάγκο, στις εντοιχισμένες ή – πολύ σπάνια – στις επιδαπέδιες.

επικαθήμενες μπαταρίες νιπτήρα

Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο τύπο και είναι αυτές που τοποθετούνται στην οπή του νιπτήρα.

Είναι η πιο οικονομική κατηγορία, διότι τόσο οι επικαθήμενες μπαταρίες, όσο και οι προτρυπημένοι νιπτήρες, έχουν χαμηλότερο κόστος. Επιπλέον, έχουν ευκολότερη εγκατάσταση, αφού δεν απαιτούν πρόσθετες εργασίες στον τοίχο ή τον πάγκο.

Το ιδανικό ύψος της βρύσης είναι περίπου 12 εκ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από τον τύπο, τις διαστάσεις και τη γεωμετρία του νιπτήρα.

μπαταρίες πάγκου

Οι μπαταρίες πάγκου είναι πιο ψηλές και συνδυάζονται με νιπτήρες ελεύθερης τοποθέτησης. Ανάλογα με την κατασκευή, μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από το νιπτήρα, στο πλάι ή στη γωνία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι βρύσες αυτές εφαρμόζουν μόνο σε σκληρές επιφάνειες, όπως είναι το μάρμαρο, ο τεχνογρανίτης, η πατητή τσιμεντοκονία ή το κόντρα πλακέ θαλάσσης.

tip

Η διάκριση ανάμεσα στις επικαθήμενες μπαταρίες και σε αυτές του πάγκου, έχει να κάνει με το ύψος τους και το αισθητικό τους αποτέλεσμα. Δεν απαιτούν διαφορετικό μέγεθος οπής, ούτε έχουν διαφορετική διαδικασία τοποθέτησης. Γι’ αυτό, όταν για παράδειγμα έχετε έναν υποκαθήμενο νιπτήρα και η μπαταρία τοποθετείται στον πάγκο, μάλλον θα επιλέξετε μια επικαθήμενη βρύση.

Το ύψος των μπαταριών πάγκου είναι συνήθως γύρω στα 27 εκ. και ταιριάζουν με τους περισσότερους επιτραπέζιους νιπτήρες. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του μοντέλου της βρύσης, ώστε να εξασφαλίσετε την κατάλληλη προβολή του ρουξουνιού. Ο λόγος είναι ότι η ροή του νερού πρέπει να κατευθύνεται προς το κέντρο του νιπτήρα. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να καταλήξετε με μια πολύ άβολη κατασκευή.

tip

Ένα εν δυνάμει αρνητικό των μπαταριών πάγκου είναι η δυσκολία στον καθαρισμό της επιφάνειας πίσω από το νιπτήρα, διότι δεν είναι άνετα προσβάσιμη. Ωστόσο, αυτό είναι υποκειμενικό και πολύ συχνά παραβλέπεται, χάριν της υψηλής αισθητικής.

εντοιχισμένες μπαταρίες νιπτήρα

Οι εντοιχισμένες μπαταρίες νιπτήρα αποτελούνται από το εσωτερικό μέρος, που είναι ο μηχανισμός και το εξωτερικό μέρος, που περιλαμβάνει το ρουξούνι και το μείκτη.

Είναι αυτονόητο ότι ένα εντοιχισμένο σύστημα απαιτεί ειδική κατασκευή και δεν μπορεί να επιλεγεί αν δεν υπάρχει η κατάλληλη πρόβλεψη, πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων.

tip

Αν επιλέξετε εντοιχισμένη μπαταρία, μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε ένα οικονομικό μοντέλο. Ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης που απαιτεί κάθε μοντέλο και το είδος της βλάβης, τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί αφαίρεση των πλακιδίων για να επιδιορθωθεί. Αυτό, πέρα από το κόστος και την ταλαιπωρία, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε απόθεμα από τα πλακάκια σας, διότι μετά από χρόνια μπορεί να μη βρίσκετε τα ίδια.

Για να επιλέξετε το ύψος που θα τοποθετήσετε μια εντοιχισμένη μπαταρία νιπτήρα, απαιτείται να κάνετε μια προσεκτική μελέτη. Συγκεκριμένα, να υπολογίσετε το ύψος του επίπλου ή του πάγκου, το ύψος του νιπτήρα, ακόμα και την κλίση του ρουξουνιού της μπαταρίας. Βεβαιωθείτε ότι το ακριβές σημείο τοποθέτησης είναι αυτό που θα επιτρέπει την άνετη χρήση του νιπτήρα.

επιδαπέδιες μπαταρίες νιπτήρα

Οι επιδαπέδιες μπαταρίες νιπτήρα είναι μια εξαιρετικά σπάνια επιλογή. Συνδυάζονται με επιδαπέδιους νιπτήρες, που τοποθετούνται απευθείας στο πάτωμα, χωρίς την ύπαρξη επίπλου ή πάγκου. Δεν θα συναντήσετε συχνά τέτοιες μπαταρίες σε οικιακή χρήση, εκτός αν πρόκειται για αρχιτεκτονική απαίτηση σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπάνιο.

μπαταρίες μπανιέρας

Η βασική διαφορά των μπαταριών μπανιέρας από αυτές της ντουζιέρας, είναι ότι έχουν μια επιπλέον έξοδο για το νερό, για να γεμίζει η μπανιέρα.

Ως προς την τοποθέτησή τους, συνήθως εφαρμόζουν στον τοίχο, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που θα αναλύσουμε.

μπαταρίες μπανιέρας τοίχου

Πρόκειται για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευών και αποτελείται από τον κορμό, το σπιράλ με το ντους και το έμβολο. Το έμβολο είναι αυτό με το οποίο επιλέγουμε αν η έξοδος του νερού θα είναι στο ντους ή στο ρουξούνι που γεμίζει την μπανιέρα.

σημείο τοποθέτησης

Οι περιπτώσεις που το σημείο τοποθέτησης της μπαταρίας της μπανιέρας είναι λάθος, είναι δυστυχώς πολλές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη πρακτικότητας στη χρήση και, ορισμένες φορές, τις αυξημένες απαιτήσεις στον καθαρισμό. Γι’ αυτό, ειδικά όταν πρόκειται για νέα κατασκευή ή ανακαίνιση, είναι σημαντικό να μελετηθεί ο χώρος λεπτομερώς.

Η ιδανική περίπτωση, είναι να τοποθετηθεί η βρύση σε ύψος 90 εκ. κατά πλάτος της μπανιέρας (στη μικρή πλευρά της), χωρίς να εμποδίζεται από παράθυρο και χωρίς να απαιτούνται γόνατα επιμήκυνσης.

Κατά την επιλογή του σημείου τοποθέτησης, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν 4 παράγοντες.

παράθυρα

Αν η μπαταρία βρίσκεται κάτω από παράθυρο, τότε δεν μπορεί να τοποθετηθεί η βάση στήριξης του ντους στο σωστό σημείο. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προστεθούν παρελκόμενα, όπως η εξωτερική στήλη ντους ή μια βέργα στήριξης. Τέλος, για να μην ξεχνάμε και την αισθητική, το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο.

γεωμετρία τοίχου

Ιδανικά, η μπανιέρα τοποθετείται από τοίχο σε τοίχο, χωρίς παράγωνα σημεία. Ωστόσο, αυτό στην πράξη δεν είναι πάντα εφικτό. Γι’ αυτό, δημιουργούνται κατασκευές, που έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η απόσταση ανάμεσα στο τοιχίο και τη μπανιέρα. Έτσι, απαιτούνται γόνατα, ειδικά στις πιο οικονομικές μπαταρίες που έχουν μικρότερο κορμό. Ακόμα και έτσι, πολλές φορές το νερό που βγαίνει από την έξοδο γεμίσματος της μπανιέρας «γλείφει» το πλαϊνό τμήμα της και σχηματίζονται άλατα και θαμπάδες.

ωφέλιμος χώρος

Ας μην ξεχνάμε ότι στην καθημερινότητα χρησιμοποιούμε τη μπανιέρα για να κάνουμε ντους. Σπάνια θα τη γεμίσουμε για να ξαπλώσουμε και να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο! Επομένως, αυτό που μας εξυπηρετεί είναι να χρησιμοποιήσουμε τη μπανιέρα μας κατά μήκος και όχι κατά πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε τη μπαταρία στη μικρή πλευρά της μπανιέρας.

πάνελ

Τέλος, αν έχουμε πάνελ και όχι καμπίνα ή μια απλή κουρτίνα, η τοποθέτηση της μπαταρίας στη μικρή πλευρά της μπανιέρας είναι μονόδρομος. Ο λόγος είναι ότι, αν η βρύση είναι στο κέντρο, θα πέφτουν έξω τα νερά. Ακόμα και αν δε συμβαίνει αυτό, αν το νερό του ντους πέφτει κατευθείαν πάνω στο πάνελ, θα έχουμε περισσότερα άλατα και, επομένως, ο καθαρισμός θα είναι συχνότερος και δυσκολότερος.

παρελκόμενα μπαταριών μπανιέρας

εξωτερική στήλη ντους μπανιέρας

Η εξωτερική στήλη ντους τοποθετείται στον τοίχο και καταλήγει σε κεφαλή ντους, που θα ακούσετε συχνά να ονομάζεται «rain». Είναι συμβατή με οποιοδήποτε απλό κορμό μπαταρίας και δεν απαιτεί πρόσθετη έξοδο του νερού. Η παροχή της είναι από την έξοδο του σπιράλ του ντους, το οποίο με τη σειρά του τοποθετείται σε έξοδο που υπάρχει στη στήλη.

tip

Προτιμήστε τις στήλες ρυθμιζόμενου ύψους, που είναι περίπου από 80 εκ. μέχρι 145 εκ. από τη μπαταρία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το επιθυμητό για σας ύψος του rain κατά την τοποθέτηση.

Η ποιότητα κατασκευής των εξωτερικών στηλών ποικίλει και αυτό αντικατοπτρίζεται και στις τιμές που θα βρείτε στην αγορά. Τα πολύ οικονομικά μοντέλα δεν αντέχουν στο χρόνο και δεν τα συνιστούμε. Πρακτικά, αν η μπαταρία σας είναι καλή, προσθέστε μια στήλη αντίστοιχης ποιότητας. Αν, όμως, ο κορμός της βρύσης σας είναι απλός, είναι πιο οικονομικό να αγοράσετε μια μπαταρία με στήλη ντους.

βέργες στήριξης ντους μπανιέρας

Οι βέργες στήριξης αντικαθιστούν τη σταθερή βάση του τηλεφώνου του ντους και επιτρέπουν τη διαμόρφωση του επιθυμητού ύψους. Με τον τρόπο αυτό, το ντους μπορεί τοποθετηθεί σε ψηλότερο σημείο και να απελευθερώσει τα χέρια σας. Οι διαστάσεις τους είναι συνήθως 60 εκ. ή 80 εκ.

Επειδή δεν έχουν καμία πολυπλοκότητα στη λειτουργία τους και δε φθείρονται κατά τη χρήση, ούτε έχουν τιμή που θα τινάξει τον προϋπολογισμό σας στον αέρα, δε χρειάζεται να σας προβληματίσει ιδιαίτερα η επιλογή τους.

μπαταρίες μπανιέρας τοίχου με στήλη ντους

Οι μπαταρίες μπανιέρας με ενσωματωμένη στήλη ντους, έχουν μια επιπλέον έξοδο νερού για τη στήλη. Ισχύουν όσα και στις απλές μπαταρίες τοίχου, με τη διαφορά ότι εδώ οι προϋποθέσεις για την τοποθέτησή της είναι πιο αυστηρές. Συγκεκριμένα, δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε σημείο που υπάρχει παράθυρο ή σε τοίχους με μη ευθύγραμμη γεωμετρία.

μπαταρίες μπανιέρας επικαθήμενες

Οι επικαθήμενες μπαταρίες τοποθετούνται σε οπές πάνω στη μπανιέρα ή σε χτιστό τμήμα στο ύψος του χείλους της. Ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα είναι σπάνιες και θα τις δείτε αποκλειστικά σε πολυτελή μπάνια, στα οποία συχνά υπάρχει και ξεχωριστή ντουζιέρα.

μπαταρίες μπανιέρας δαπέδου

Αυτές οι μπαταρίες τοποθετούνται στο δάπεδο και έχουν πολύ ψηλό κορμό ή στηρίζονται σε ένα ζεύγος από ψηλά πόδια παροχής νερού. Πρόκειται για την πιο πολυτελή λύση και συνδυάζονται αποκλειστικά με μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης, δηλαδή αυτές που δεν περιβάλλονται από τοιχίο ή πλαίσιο στήριξης. Προφανώς απαιτούν μεγάλη άνεση χώρου!

μπαταρίες και άλλες λύσεις για τη ντουζιέρα

Αυτό που διαφοροποιεί τις μπαταρίες ντουζιέρας από αυτές της μπανιέρας είναι ότι δεν έχουν έξοδο νερού για το γέμισμα της μπανιέρας και, επομένως, δεν έχουν ούτε έμβολο επιλογής της ροής. Κατά τα άλλα, υπάρχουν αρκετά κοινά αλλά και ουσιαστικές διαφορές. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά.

μπαταρίες ντουζιέρας τοίχου

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι να έχουμε μια ντουζιέρα περιορισμένων διαστάσεων. Γι’ αυτό, η εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου μέσα στη ντουζιέρα είναι πολύ σημαντική για την άνετη χρήση της. Αυτός είναι και ο λόγος που τις περισσότερες φορές επιλέγονται οι κλασικές βρύσες με μία μόνο έξοδο, αυτή του σπιράλ του ντους.

Το domo έχει την ψηφιακή βιβλιοθήκη με καταλόγους προϊόντων της αγοράς.
Βρες το είδος που θέλεις και συγκέντρωσε προσφορές από τα καταστήματα.

tip

Πολλοί θέλουν να τοποθετήσουν μπαταρία μπανιέρας σε ντουζιέρα, για να έχουν την επιπλέον έξοδο νερού. Ωστόσο, αυτό δεν προσθέτει κάποια πρακτικότητα. Αντιθέτως, η πιο ογκώδης βρύση καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και δυσκολεύει τη χρήση της ντουζιέρας, ιδιαίτερα στις μικρότερες διαστάσεις.

Το ιδανικό ύψος τοποθέτησης είναι περίπου στο 1 μέτρο.

εξωτερικές στήλες ντους και βέργες στήριξης

Εδώ ισχύει ότι και για τις μπανιέρες. Τα προϊόντα είναι ακριβώς τα ίδια και εφαρμόζουν με τον ίδιο τρόπο.

μπαταρίες ντουζιέρας τοίχου με στήλη ντους

Ομοίως, όπως ισχύει και με τις μπαταρίες μπανιέρας, αυτές οι βρύσες έχουν μια επιπλέον έξοδο, στην οποία είναι ενσωματωμένη η στήλη του ντους. Προτιμήστε αυτές με μεταβλητό ύψος!

εντοιχισμένα συστήματα

Τα εντοιχισμένα συστήματα ντους αποτελούνται από τα εσωτερικά μέρη και τις εξόδους. Οι έξοδοι μπορεί να είναι κεφαλή ντους, σπιράλ με τηλέφωνο ντους, ρουξούνι γεμίσματος μπανιέρας ή jets υδρομασάζ. Προφανώς, για να μπορούμε να επιλέξουμε τον εντοιχισμό, πρέπει να έχουμε κάνει την απαραίτητη πρόβλεψη πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων.

tip

Είναι συχνή η ερώτηση σχετικά με τη φάση κατασκευής κατά την οποία γίνεται η εγκατάσταση των εντοιχισμένων μπαταριών. Η απάντηση είναι ότι τα εσωτερικά τμήματα εγκαθίστανται πριν μπουν τα πλακάκια, ενώ τα εξωτερικά εφαρμόζονται μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων.

Οι εντοιχισμένες μπαταρίες ντουζιέρας είναι μια ακριβή και απαιτητική κατασκευή. Οποιαδήποτε βλάβη είναι δυνατόν να χρειάζεται εκτενείς εργασίες και αφαίρεση των πλακιδίων. Γι’ αυτό, αν επιλέξουμε εντοιχισμένα συστήματα, χρησιμοποιούμε μόνο επώνυμα υλικά, τόσο στα συστήματα, όσο και στην υπόλοιπη κατασκευή, δηλαδή τους αρμούς, τη στεγανοποίηση κλπ. Τα εντοιχισμένα συστήματα και το περιορισμένο budget είναι επικίνδυνος συνδυασμός!

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν επιλέξετε τα καλύτερα και ακριβότερα υλικά της αγοράς, φροντίστε να έχετε ένα μικρό απόθεμα από τα πλακάκια σας. Ο λόγος είναι ότι, μετά από χρόνια, αν χρειαστεί να κάνετε επισκευές, ίσως να μην μπορείτε να βρείτε τα ίδια πλακίδια.

tip

Ο εσωτερικός μηχανισμός και ο μείκτης είναι τμήματα της ίδιας μπαταρίας. Δηλαδή, δεν μπορείτε να συνδυάσετε το εσωτερικό τμήμα μιας εταιρείας με το μείκτη μιας άλλης. Γι’ αυτό, πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων, πρέπει να έχετε αποφασίσει οριστικά για τα εξωτερικά μέρη που θα επιλέξετε. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να εφαρμόσετε μπαταρία επώνυμου εργοστασίου. Αν υπάρξει βλάβη στο μείκτη και δεν μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικό, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα πλακάκια και να τοποθετήσετε άλλο μηχανισμό, που θα είναι συμβατός με τη νέα σας μπαταρία. Αντίθετα, τα υπόλοιπα εξωτερικά μέρη, όπως οι κεφαλές του ντους, το σπιράλ, κλπ μπορούν είναι συμβατά με κάθε εσωτερικό μηχανισμό.

εξοδοι και ροές

Η κατασκευή διαφέρει ανάλογα με τα συστήματα που επιθυμούμε να εγκαταστήσουμε, δηλαδή κεφαλή ντους, σπιράλ με τηλέφωνο ντους, ρουξούνι γεμίσματος μπανιέρας ή jets υδρομασάζ.

Ο μείκτης μπορεί να έχει μόνο μία ή δύο εξόδους. Αν, λοιπόν, επιθυμούμε την εγκατάσταση τριών ή τεσσάρων εξόδων, τότε θα χρειαστούμε επιπλέον και διανεμητή ροής.

Ο πιο δημοφιλής συνδυασμός είναι η κεφαλή και το σπιράλ. Ωστόσο, μπορείτε να διαλέξετε όποιες και όσες ροές επιθυμείτε.

βραχίονες και κεφαλές

Το στοιχείο που σχεδόν πάντα υπάρχει σε ένα εντοιχισμένο σύστημα ντους, είναι η κεφαλή. Στηρίζεται σε βραχίονα, ο οποίος τοποθετείται ψηλά στον τοίχο ή στην οροφή.

tip

Η σύνδεση κεφαλής και βραχίονα είναι η ίδια σε όλα τα εργοστάσια. Μπορείτε να συνδυάσετε οποιαδήποτε κεφαλή με οποιοδήποτε βραχίονα, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή.

Οι κεφαλές μπορεί να είναι οβάλ / στρογγυλές ή τετράγωνες / παραλληλόγραμμες. Οι πρώτες ακολουθούν μια πιο κλασική γραμμή και μπορούν εύκολα να ταιριάξουν με οποιοδήποτε στυλ μπάνιου. Αντίθετα, οι τετραγωνισμένες έχουν πιο μοντέρνα αισθητική και επιλέγονται σε κατασκευές που κυριαρχούν οι γωνίες και οι καθαρές γραμμές.

Ως προς το μέγεθός τους, ξεκινούν από 10 εκ. και μπορεί να βρείτε και μοντέλα που ξεπερνούν τα 50 εκ. Σας προτείνουμε να μην επιλέξετε τις πολύ μικρές διαστάσεις και να προτιμήσετε μια μεγαλύτερη κεφαλή, ανάλογα με το μέγεθος της ντουζιέρας σας.

Οι βραχίονες και οι κεφαλές κατασκευάζονται συνήθως από ορείχαλκο. Επίσης, υπάρχουν προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα (INOX), τα οποία είναι ανώτερης ποιότητας και ακριβότερα. Τέλος, θα βρείτε και κεφαλές από πλαστικό (ABS), οι οποίες είναι κακής ποιότητας και δεν είναι αξιόπιστες. Εξάλλου, αν επιλέξετε εντοιχισμένο σύστημα ντους, έχετε ήδη ακολουθήσει μια ακριβή λύση. Είναι εντελώς παράταιρο να περιλαμβάνει μια φθηνή, πλαστική κεφαλή!

Τα περισσότερα ακροφύσια των κεφαλών είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη και καθαρίζονται εύκολα από τα άλατα, που μπορεί να συγκεντρωθούν με τον καιρό.

σπιράλ με ντους

Σε ένα εντοιχισμένο σύστημα ντους, είναι αυτονόητο ότι επιλέγουμε άθραυστο σπιράλ και καλής ποιότητας τηλέφωνο ντους. Τα ντους μπορεί να έχουν μια ροή ή περισσότερες.

jets υδρομασάζ

Τα Jets υδρομασάζ είναι μια επιπλέον επιλογή, που μπορεί να συμπληρώσει ένα εντοιχισμένο σύστημα. Υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά, αλλά σας προτείνουμε να μην επιλέξετε κάποιο από τα πολύ οικονομικά προϊόντα. Ο λόγος είναι ότι θα έχετε σύντομα φθορές και σίγουρα δεν θα απολαύσετε ένα αποτελεσματικό υδρομασάζ.

Το γενικό μειονέκτημα των jets είναι ότι είναι πολύ ευαίσθητα στα άλατα. Κατά συνέπεια, απαιτούν τακτική συντήρηση.

tip

Το ύψος των jets δεν είναι τυχαίο, αλλά πρέπει να εκτοξεύει το νερό σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Κατά συνέπεια, απαιτείται σωστή μελέτη κατά την τοποθέτηση, που θα λάβει υπ’ όψιν της το σωματότυπο του χρήστη του υδρομασάζ. Προφανώς, τα jets έχουν ρυθμιζόμενη κεφαλή, αλλά και πάλι η εγκατάσταση στο σωστό ύψος είναι σημαντική.

ρουξούνι γεμίσματος μπανιέρας

Όπως λέει και το όνομά της, η συγκεκριμένη έξοδος έχει νόημα σε μπανιέρες και όχι σε ντουζιέρες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι χρήστες που θέλουν αυτή τη ροή και στα εντοιχισμένα συστήματα ντους. Γι’ αυτούς, υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα.

τοποθέτηση και στεγανοποίηση

Η εγκατάσταση εντοιχισμένων συστημάτων απαιτεί μελέτη και προγραμματισμό, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικά αν επιλέξετε επιπλέον εξόδους, πέρα από την κεφαλή και το σπιράλ ντους, η διαδικασία πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε έναν πωλητή από κατάστημα ειδών υγιεινής, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία στο μπάνιο σας. Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε επιλέξει και αγοράσει τα προϊόντα πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση και να είναι σωστά ενημερωμένος ο υδραυλικός.

Επίσης, στα εντοιχισμένα συστήματα ντους, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε τη σωστή στεγανοποίηση των εσωτερικών τμημάτων. Γι’ αυτό, επιλέξτε επώνυμα προϊόντα με υψηλή ποιότητα κατασκευής και συνεργαστείτε με έναν υδραυλικό που να έχει εμπειρία στην τοποθέτηση τέτοιων υλικών.

στήλες ντους υδρομασάζ

Οι στήλες ντους υδρομασάζ είναι ολοκληρωμένα συστήματα ντους, που περιλαμβάνουν κεφαλή, σπιράλ με ντους και jets υδρομασάζ. Σε κάποια μοντέλα, υπάρχει και τέταρτη έξοδος γεμίσματος μπανιέρας.

Το ύψος τους είναι σταθερό και χρειάζεται να προσαρμόσετε την ακριβή θέση εγκατάστασης ανάλογα με το σωματότυπο του χρήστη.

Οι στήλες έχουν πολλές λειτουργίες και, κατά συνέπεια, ο κίνδυνος βλαβών είναι αυξημένος. Γι’ αυτό, επιλέξτε αποκλειστικά επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, ώστε να είναι πιο ανθεκτικά και να μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά, αν χρειαστεί.

σύστημα ντους μπιντέ

Τα συστήματα ντους μπιντέ (θα ακούσετε να τα αποκαλούν και ποποβρυσάκια!) έχουν σκοπό τον καθαρισμό μετά τη χρήση της λεκάνης. Δε σχετίζονται με το μπιντέ ως είδος υγιεινής, αλλά συνδυάζονται με τη λεκάνη.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε ανθρώπους που χρήζουν ειδικής φροντίδας, όπως τα παιδιά και οι υπερήλικες. Ωστόσο, η λειτουργία τους είναι τόσο πρακτική, ώστε να τα επιλέγουν και χρήστες που δεν έχουν ειδικές ανάγκες.

Ως προς την εγκατάστασή τους, μπορεί να έχουν ξεχωριστή παροχή ή να συνδέονται με το καζανάκι. Γενικά, σε μια καινούργια κατασκευή ή σε ολική ανακαίνιση, προτιμούμε να προβλέψουμε ξεχωριστή παροχή.

tip

Μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζετε είναι η εξής: υπάρχουν συστήματα ντους μπιντέ με μείκτη, που επιτρέπει να επιλέξετε τη ροή και τη θερμοκρασία του νερού. Προφανώς, αυτά απαιτούν δική τους παροχή ζεστού και κρύου νερού.

μπαταρίες μπιντέ

Οι μπαταρίες μπιντέ είναι αυτές που εγκαθίστανται στο μπιντέ και δε σχετίζονται με τα συστήματα ντους μπιντέ, που χρησιμοποιούνται στη λεκάνη.

Πλέον, στα σύγχρονα ελληνικά μπάνια, είναι εξαιρετικά σπάνια η ύπαρξη του μπιντέ.

μηχανισμοί μείξης ζεστού και κρύου νερού

Ο έλεγχος της έντασης της ροής και της θερμοκρασίας στις μπαταρίες μπάνιου, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

μείξεως

Οι μηχανισμοί μείξεως είναι αυτοί που έχουν ένα λεβιέ, με τον οποίο ρυθμίζεται η ένταση του νερού και η θερμοκρασία. Δεσπόζουν στην αγορά, διότι είναι πρακτικοί και εύκολοι στη χρήση. Η ποιότητα κατασκευής ποικίλει ανάλογα με τον κατασκευαστή και συνήθως αντικατοπτρίζεται στο κόστος των μπαταριών.

Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει φθορά, είναι σημαντικό να μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά. Κάθε μπαταρία έχει το δικό της μηχανισμό, γι’ αυτό είναι καλό να επιλέγετε εργοστάσια που έχουν σταθερή παρουσία στην αγορά.

διχειριστήριες

Οι διχειριστήριες μπαταρίες ήταν κάποτε το στάνταρ της αγοράς και γι’ αυτό θα τις βρείτε κυρίως σε παλιές κατασκευές. Δεν είναι τόσο πρακτικές όσο οι μείξεως και γι’ αυτό δεν επιλέγονται σήμερα, με εξαίρεση κάποια μπάνια με ρετρό αρχιτεκτονική.

θερμοστατικές μπαταρίες

Οι θερμοστατικές μπαταρίες περιλαμβάνουν άλλο χειρισμό για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού και άλλο για την έντασή του. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του νερού που έχετε επιλέξει, ανεξάρτητα από τις αυξομειώσεις στην παροχή. Επίσης, περιλαμβάνουν συστήματα ασφαλείας, ώστε να προστατεύεστε από εγκαύματα, σε περίπτωση που η θερμοκρασία του νερού αυξηθεί πολύ κατά λάθος.

Στην πράξη, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα για τις θερμοστατικές.

Πρώτον, η αξιοπιστία τους, ως προς τα πλεονεκτήματα που επικαλούνται, είναι ανάλογη της ποιότητάς της. Με λίγα λόγια, μην περιμένετε από ένα οικονομικό μοντέλο να ανταποκρίνεται άριστα στις αυξομειώσεις θερμοκρασίας.

Δεύτερον, οι θερμοστατικές είναι πολύ ευαίσθητες στα άλατα. Επειδή στην Ελλάδα έχουμε συνήθως σκληρό νερό, ακόμα και η ακριβότερη θερμοστατική μπαταρία της αγοράς, είναι δυνατόν να μη λειτουργήσει σωστά για πολλά χρόνια.

ανέπαφες και πατητές

Οι ανέπαφες και πατητές μπαταρίες αφορούν μόνο στους νιπτήρες. Λειτουργούν με φωτοκύτταρο ή με ποδοβαλβίδα. Ο σκοπός τους είναι να μην υπάρχει επαφή του χεριού με τη μπαταρία, για λόγους υγιεινής. Γι’ αυτό, θα τις βρείτε κυρίως σε δημόσιους χώρους.

Αν επιλέξετε πατητό μηχανισμό, δώστε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής και στη στιβαρότητα του μηχανισμού. Η χρήση που θα δεχτούν είναι έντονη και απρόσεκτη, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται εύκολα. Όλοι έχουμε δει δημόσια μπάνια με χαλασμένες ποδοβαλβίδες!

ποιότητα υλικών και φινιρίσματα

Το υλικό κατασκευής μιας μπαταρίας δεν έχει να κάνει με την εμφάνισή της, αλλά με την αντοχή και την υγιεινή της. Σήμερα οι προδιαγραφές της βιομηχανίας της κρουνοποιίας είναι πολύ υψηλές και, πρακτικά, αν ένα προϊόν φέρει τη σήμανση CE, τότε καλύπτει τα σύγχρονα στάνταρ ποιότητας και υγιεινής.

Από την άλλη, το φινίρισμα είναι ζήτημα αισθητικής και πρακτικότητας στον καθαρισμό.

κράματα ορείχαλκου

Ο ορείχαλκος, με διάφορες προσμίξεις, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην κρουνοποιία, διότι είναι ένα υλικό με μεγάλη αντοχή στο χρόνο, στη διάβρωση και στη σκουριά. Ωστόσο, κάποια από τα πρόσθετα που περιέχει, όπως ο μόλυβδος, είναι τοξικά και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το νερό που περνάει μέσα από τη μπαταρία.

Για το λόγο αυτό, οι ευρωπαϊκές νόρμες επιβάλλουν την ελαχιστοποίηση αυτών των βαρέων μετάλλων, αλλά και την ύπαρξη ειδικών επιστρώσεων ή διόδων, ώστε το νερό να μην επιμολύνεται.

Επομένως, αν επιλέξετε ένα προϊόν που φέρει τη σήμανση CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο.

Οι ποιότητες των κραμάτων ορειχάλκου που χρησιμοποιούνται από τα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών έχουν μεγάλο εύρος και αυτό αντικατοπτρίζεται στην τιμή τους.

tip

Το μεγάλο βάρος μιας μπαταρίας αποτελεί, συνήθως, μια καλή ένδειξη της υψηλής ποιότητας κατασκευής της.

φινίρισμα ορειχάλκινων μπαταριών

Όλες οι ορειχάλκινες μπαταρίες επικαλύπτονται εξωτερικά με διαφορετικά υλικά, που καθορίζουν την εμφάνισή της.

χρώμιο

Οι περισσότερες μπαταρίες μπάνιου είναι αυτές από χρωμιωμένο ορείχαλκο. Το φινίρισμά τους είναι μεταλλικό, γυαλιστερό και λείο στην αφή. Έχουν πολύ καλή αντοχή στις γρατζουνιές, αλλά οι δαχτυλιές και τα άλατα φαίνονται αμέσως. Ωστόσο, ο καθαρισμός τους είναι πανεύκολος.

νικέλιο

Το νικέλιο χρησιμοποιείται και αυτό ως επικάλυψη του ορείχαλκου. Είναι πιο ακριβό ως υλικό και έχει μεγαλύτερη αντοχή. Και εδώ το χρώμα είναι μεταλλικό, αλλά ο τόνος του είναι πιο σκούρος, με ζεστές νότες. Ο καθαρισμός τους είναι επίσης εύκολος, αλλά με λίγο υψηλότερες απαιτήσεις από το χρώμιο.

Το φινίρισμά τους μπορεί να είναι γυαλιστερό ή σατινέ.

μπρονζέ

Τα μπρονζέ φινιρίσματα είναι μια μεγάλη κατηγορία, που απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο κοινό. Η γκάμα τους περιλαμβάνει χαλκό, κασσίτερο, μπρούτζο ή ορείχαλκο και όλα αυτά σε γυαλιστερές ή ματ υφές. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από ρετρό μπαταρίες, που θα αποκτήσουν πρασινωπή πατίνα με το χρόνο, μέχρι εκθαμβωτικές βρύσες, στο χρώμα του ροζ χρυσού.

Το καθάρισμά τους και η συντήρησή τους είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του! Κάθε περίπτωση απαιτεί ειδικά καθαριστικά και έχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Οι μπαταρίες μπάνιου με το μπρονζέ φινίρισμα επιλέγονται μόνο εκεί που υπάρχουν συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, που είναι τόσο σημαντικές, ώστε να επισκιάζουν την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Γι’ αυτό, επιλέγονται συνήθως σε WC που χρησιμοποιούνται περιστασιακά ή σε πολύ ακριβές κατασκευές.

χρωματιστές

Το χρώμα στις μπαταρίες μπάνιου είναι μια τάση που δείχνει να κερδίζει έδαφος στην αισθητική του σύγχρονου μπάνιου.

Ο χρωματισμός επιτυγχάνεται με ηλεκτροστατική βαφή και το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι κρύβουν καλά τις δαχτυλιές και τους λεκέδες από άλατα. Από την άλλη, έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις γρατζουνιές.

Στην αγορά θα βρείτε κυρίως λευκές και μαύρες.

ανοξείδωτος χάλυβας (inox)

Το INOX ως υλικό είναι ανώτερο από τον ορείχαλκο, διότι έχει εφάμιλλη αντοχή, αλλά είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία. Οι μπαταρίες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι, συνήθως, πιο ακριβές από τις αντίστοιχες ορειχάλκινες.

Υπάρχουν πολλές ποιότητες ανοξείδωτου χάλυβα, που σχετίζονται με τη σύσταση του κράματος. Όλες οι ποιοτικές μπαταρίες από INOX χρησιμοποιούν τον τύπο 304. Αν συναντήσετε μπαταρίες από άγνωστα εργοστάσια, να ελέγξετε αυτή τη λεπτομέρεια.

φινίρισμα μπαταριών inox

Οι μπαταρίες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μασίφ. Δεν έχουν κάποιο άλλο υλικό στην επιφάνειά τους. Το φινίρισμά τους μπορεί να είναι γυαλιστερό ή ματ, με το πρώτο να είναι πολύ πιο εύκολο να δείξει δαχτυλιές και άλατα από το δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, η αντοχή τους στις γρατζουνιές είναι απαράμιλλη.

προστασία από μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα

Η προστασία από το μόλυβδο και τα άλλα βαρέα μέταλλα είναι ζήτημα υγείας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική νομοθεσία, προβλέπουν τον περιορισμό του ποσοστού του μολύβδου στα κράματα, αλλά και τη χρήση υλικών και επιστρώσεων, που αποκλείουν την επαφή του με το νερό που περνάει μέσα από τη μπαταρία.

Στην πράξη, οι μπαταρίες επώνυμων εταιρειών και γενικά αυτές που πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα πλακιδίων και ειδών υγιεινής, πληρούν όλες τις προδιαγραφές και δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία σας.

Το domo επιλέγει τα πιο αξιόπιστα brands. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και συγκέντρωσε προσφορές από τα καταστήματα.

Αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε, είναι η αγορά μπαταριών μπάνιου άγνωστης προέλευσης, από μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Δυστυχώς, υπάρχουν στην αγορά τέτοιες μπαταρίες, που έχουν εξαιρετικά χαμηλή τιμή και συνήθως προέρχονται από την Κίνα, όπου οι κανονισμοί υγείας είναι πολύ πιο χαλαροί.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι όλες οι κινέζικες βρύσες είναι επικίνδυνες. Υπάρχουν και στην Ασία μεγάλα εργοστάσια, που τηρούν τους κανόνες και έχουν πιστοποιηθεί για να πωλούν τα προϊόντα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική.

Αν, λοιπόν, δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια ενός προϊόντος, αναζητήστε την αυθεντική σήμανση CE στη συσκευασία και τα πιστοποιητικά του εργοστασίου.

η εξοικονόμηση νερού στη νέα γενιά μπαταριών μπάνιου

Η παγκόσμια επαγρύπνηση που υπάρχει, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη βιομηχανία της κρουνοποιίας.

Γι’ αυτό, στα νέα μοντέλα μπαταριών, τοποθετούνται μηχανισμοί που ο λεβιές δεν ανοίγει κατευθείαν μέχρι το τέρμα του, αλλά έχει μια σκάλα στο ενδιάμεσο. Για να αυξηθεί η ροή του νερού πέρα από εκείνο το σημείο, αρκεί να σπρώξουμε ελαφρά τη λαβή, η οποία ανοίγει κι άλλο, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό «κλικ».

Αν, λοιπόν, έχετε αγοράσει μια καινούργια μπαταρία και νιώθετε το ενδιάμεσο σημείο στο άνοιγμα του νερού, μην ανησυχήσετε, είναι απολύτως φυσιολογικό! Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο μηχανισμός!

εγγυήσεις

Οι εγγυήσεις στις μπαταρίες μπάνιου συνήθως κυμαίνονται από 2 έως 10 χρόνια, ανάλογα με το εργοστάσιο.

Καλύπτουν αποκλειστικά τις πιθανές αστοχίες υλικών κατά την κατασκευή τους και όχι τη φθορά που μπορεί να προκύψει λόγω χρήσης. Πλέον, με τους ποιοτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν τα επώνυμα εργοστάσια, η πιθανότητα να φτάσει σε σας ελαττωματικό προϊόν είναι απειροελάχιστη.

tip

Η συνηθέστερη βλάβη σε μια μπαταρία, είναι να σπάσει ο μηχανισμός. Αυτό σχεδόν πάντα οφείλεται σε κάποιο χαλικάκι που θα περάσει στους σωλήνες, θα κολλήσει στο μηχανισμό και θα τον καταστρέψει κατά το άνοιγμά του. Ωστόσο, όλες οι εγγυήσεις αναγράφουν ότι ισχύουν μόνο όταν υπάρχει κεντρικό φίλτρο στην οικοδομή. Γι’ αυτό, αυτή η περίπτωση δεν καλύπτεται τελικά από τις εγγυήσεις.

τι μπαταρίες μπάνιου να επιλέξω;

Για το νιπτήρα, το βασικό κριτήριο επιλογής είναι το μέγεθος και η γεωμετρία. Συνδυαστικά με το νιπτήρα, θα πρέπει να επιτρέπουν την άνετη χρήση, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο ωφέλιμο χώρο. Αν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, επιλέξτε μια επικαθήμενη μπαταρία. Στην περίπτωση που κατασκευάζετε ένα σύγχρονο μπάνιο και το budget σας το επιτρέπει, αναζητήστε μια μπαταρία νιπτήρα πάγκου ή μια εντοιχισμένη.

Για τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, είναι σημαντικό να ορίσετε σωστά το σημείο τοποθέτησης, εκτός από την ίδια μπαταρία. Από κει και πέρα, ανάλογα με τις ροές που επιθυμείτε, επιλέξτε τον αντίστοιχο τύπο μπαταρίας. Αν το οικονομικό είναι για σας σημαντικό κριτήριο, τότε θα βρείτε εύκολα μπαταρίες επώνυμων εργοστασίων σε πολύ καλές τιμές, που θα αντέξουν στο χρόνο. Αν ο προϋπολογισμός σας δεν σας περιορίζει, τότε εξετάστε την περίπτωση των εντοιχισμένων συστημάτων, επιλέγοντας μόνο τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, για λόγους αντοχής αλλά και υγιεινής, ποτέ μην αγοράσετε μπαταρίες που δε φέρουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE στη συσκευασία τους, διότι δεν ανταποκρίνονται στους βασικούς ευρωπαϊκούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.

Στο domo μπορείς να συγκεντρώσεις προσφορές από τα καταστήματα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν, να τις συγκρίνεις και να επιλέξεις με ευκολία και σιγουριά.

Scroll to Top

συγκέντρωσε προσφορές - σύγκρινε - επίλεξε

Στο domo μπορείς να συγκεντρώσεις προσφορές από τα καταστήματα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν, να τις συγκρίνεις και να επιλέξεις με ευκολία και σιγουριά.