η εξειδικευμένη πλατφόρμα για πλακάκια και είδη υγιεινής

Το Κόστος της Ανακαίνισης Μπάνιου

Το κόστος της ανακαίνισης ενός μπάνιου διαμορφώνεται από τη μελέτη, τα υλικά, τις εργασίες και την έκδοση των σχετικών αδειών. Ωστόσο, κάθε ανακαίνιση δεν είναι ίδια και αυτές οι δαπάνες ποικίλουν, ανάλογα με την έκταση της ανακαίνισης και την ποιότητας κατασκευής.

Το domo είναι φτιαγμένο από τους ειδικούς, για να δώσει όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο ιδιώτης και ο επαγγελματίας για τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής.
Το domo δεν είναι κατάστημα, δεν εμπορεύεται προϊόντα, αλλά σας συνδέει με τα καλύτερα καταστήματα της αγοράς.

Σε αυτό το άρθρο περιγράφουμε τι εννοούμε με την έκταση της ανακαίνισης, εξηγούμε πως ορίζεται η ποιότητα κατασκευής και καταγράφουμε αναλυτικά τα κόστη για τη μελέτη, όλες τις εργασίες και τα υλικά.

Τέλος, έχουμε δημιουργήσει για σας ένα εργαλείο, ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε το κόστος της ανακαίνισης του δικού σας μπάνιου, με τις δικές σας προδιαγραφές!

Περιεχόμενα άρθρου

η έκταση της ανακαίνισης

Θα έχετε ακούσει, ενδεχομένως, τους όρους «μερική» και «ολική» ανακαίνιση. Πρακτικά αυτό σημαίνει αν θα αλλάξουν δομικά στοιχεία, όπως σωληνώσεις και πλακάκια, ή αν η ανακαίνιση θα περιοριστεί στα είδη υγιεινής και στις μπαταρίες. Ωστόσο, αντί να μπερδεύεστε με ορολογίες, ορίστε συγκεκριμένα τι επιθυμείτε ή τι απαιτείται να αλλάξει στο μπάνιο σας, απαντώντας στα παρακάτω ερωτήματα:

θα αλλάξει η διάταξη των ειδών υγιεινής;

Συχνά, όταν αποφασίζετε να αντικαταστήσετε τη μπανιέρα με ντουζιέρα ή να καταργήσετε το μπιντέ, προκύπτει το ερώτημα αν πρέπει η διαρρύθμιση να παραμείνει ίδια ή να αλλάξει. Εξάλλου, σε ορισμένες παλιές κατασκευές η τοποθέτηση των στοιχείων στο χώρο δεν έχει γίνει με κριτήρια λειτουργικότητας ή δεν έχουν προβλεφθεί κάποιες πιο σύγχρονες επιλογές, όπως η καμπίνα ντουζιέρας. Τέλος, ενδέχεται να έχετε άλλες ανάγκες όπως η προσθήκη ή κατάργηση πλυντηρίου ρούχων εντός του μπάνιου ή απλώς η επιθυμία για περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.

Αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν είναι ότι, ανάλογα με την υπάρχουσα κατασκευή, η αλλαγή της διαρρύθμισης μπορεί να μην είναι εφικτή. Αυτό θα σας το επιβεβαιώσει ο μηχανικός και ο υδραυλικός.

θα γίνει αλλαγή σωληνώσεων;

Προφανώς, αν αλλάξει η διάταξη των ειδών υγιεινής, θα αλλάξουν και οι σωληνώσεις. Επιπλέον, αν το κτίριο είναι παλιό, άνω των 20 ετών, ή αν έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα όπως υγρασίες και διαρροές, είναι και πάλι απαραίτητο να αλλάξουν οι σωληνώσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι η υδραυλική εγκατάσταση θα είναι σε άριστη κατάσταση, ειδικά αν πρόκειται να αλλάξετε τα πλακάκια.

θα χρειαστούν γυψοσανίδες;

Στα περισσότερα κτίρια υπάρχουν μικρές ή μεγάλες κακοτεχνίες: ένας στραβός τοίχος, ένα δοκάρι που προεξέχει ή τυχόν εξωτερικές σωληνώσεις είναι μερικές από αυτές. Αν η αισθητική του νέου σας μπάνιου είναι σημαντική για σας, τότε αυτές οι κακοτεχνίες πρέπει να διορθωθούν. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μικρά γκρεμίσματα, που δεν πρέπει να σας προβληματίζουν. Αν, όμως, χρειαστούν γυψοσανίδες, τότε προσθέτετε άλλο ένα συνεργείο, που έχει και αυτό το κόστος του. Το βάψιμο, σε μικρές ή μεγάλες επιφάνειες, θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση.

Η ανάγκη των γυψοσανίδων μπορεί να προκύψει και από άλλους παράγοντες, όπως η τοποθέτηση εντοιχισμένων συστημάτων ντους ή κρεμαστών λεκανών, που σπάνια μπορούν να εφαρμόσουν στην υπάρχουσα τοιχοποιία. Επιπλέον, αν υπάρχει πατάρι που θα γκρεμιστεί, ή αν θέλετε να δημιουργήσετε φωτισμό υψηλής αισθητικής, οι γυψοσανίδες είναι μονόδρομος.

σας καλύπτει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση;

Στην περίπτωση μιας ριζικής ανακαίνισης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστούν πρίζες και παροχές σε διαφορετικά σημεία από τα υπάρχοντα. Εννοείται ότι σε μια πολύ παλιά κατασκευή, είναι σημαντικό να γίνει αλλαγή των καλωδιώσεων και για λόγους ασφαλείας.

θα τοποθετήσετε καινούργια πλακάκια;

Οποιαδήποτε ανακαίνιση περιλαμβάνει αλλαγή διαρρύθμισης ή σωληνώσεων, προφανώς συνεπάγεται και αλλαγή πλακιδίων. Ακόμα και αν αντικαταστήσετε τη μπανιέρα με ντουζιέρα, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσετε τα παλιά πλακάκια, αν σας απασχολεί έστω και ελάχιστα η αισθητική του μπάνιου σας.

θα τοποθετήσετε καινούργια είδη υγιεινής;

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να γίνει μια ανακαίνιση που δεν θα περιλαμβάνει αντικατάσταση των παλιών ειδών υγιεινής. Σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε για επιδιόρθωση βλαβών και όχι για ανακαίνιση.

θα αντικατασταθούν άλλα στοιχεία του μπάνιου;

Με αυτό εννοούμε συνήθως την αντικατάσταση αλουμινίων στα παράθυρα και την αλλαγή της εσωτερικής πόρτας. Αν πρόκειται για μια ριζική ανακαίνιση με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής, ενδεχομένως να πρέπει να συμπεριλάβετε και αυτά τα στοιχεία στον προγραμματισμό των εργασιών.

η ποιότητα της ανακαίνισης

Η ποιότητα μιας ανακαίνισης ορίζεται από την ποιότητα των σωληνώσεων και των ηλεκτρολογικών, τη λειτουργικότητα του νέου μπάνιου, την ποιότητα των πλακιδίων, των ειδών υγιεινής, των μπαταριών και των άλλων υλικών, την αρτιότητα των εργασιών, και την αισθητική. Προφανώς, ο στόχος κάθε ανακαίνισης δεν είναι απαραίτητα η δημιουργία ενός πολυτελούς μπάνιου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πληρώνετε και τι πρέπει να προσδοκάτε ως αποτέλεσμα.

ποιότητα σωληνώσεων, ηλεκτρολογικών υλικών και μονώσεων

Αν ένα πράγμα είναι αδιαπραγμάτευτο σε μια ανακαίνιση μπάνιου, αυτό είναι η επιλογή ποιοτικών σωληνώσεων και ηλεκτρολογικών, που να αντέχουν στο χρόνο και να μην παρουσιάζουν βλάβες, αλλά και των συνεργείων που θα αναλάβουν τις σχετικές εργασίες. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γίνουν οι κατάλληλες μονώσεις στα σημεία που εφαρμόζεται η ντουζιέρα ή η μπανιέρα. Ανεξάρτητα από το ύψος των προσδοκιών σας ως προς την αισθητική και τη λειτουργικότητα, σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να κάνετε εκπτώσεις.

λειτουργικότητα

Η λειτουργικότητα ενός μπάνιου έχει να κάνει με τη διάταξη των στοιχείων στο χώρο, τις αποστάσεις μεταξύ τους, την πρόβλεψη παροχών σε ακριβή σημεία και την ορθή επιλογή και τοποθέτηση μπαταριών, καμπίνας και αξεσουάρ μπάνιου. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη λειτουργικότητα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αρχιτέκτονα ή σε σύμβουλο υλικών. Ωστόσο, αν δεν διαθέτετε τον προϋπολογισμό, προσπαθήστε να προβλέψετε όσο το δυνατόν περισσότερους παράγοντες κατά τη μελέτη, ακόμα και αν αυτή εκπονηθεί από εργολάβο ή τεχνίτη. Ωστόσο, να έχετε υπ’ όψιν ότι το κριτήριο των αποφάσεων πρέπει να είναι η λειτουργικότητα του μπάνιου σας και όχι η διευκόλυνση ενός συνεργείου.

ποιότητα υλικών

Το φάσμα των τιμών στα υλικά που θα επιλέξετε είναι πολύ ευρύ. Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κόστη, ανάλογα με το επίπεδο της ποιότητας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να μελετήσετε τον οδηγό επιλογής υλικών του domo.

Στο domo μπορείς να συγκεντρώσεις προσφορές από τα καταστήματα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν, να τις συγκρίνεις και να επιλέξεις με ευκολία και σιγουριά.

αισθητική

Η αισθητική διαμορφώνεται από τα υλικά και τη μεταξύ τους αρμονία, αλλά και από την αρτιότητα των εργασιών. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και δεν είναι σπάνιο να έχει επενδύσει κάποιος σε ακριβά υλικά και να υπάρξουν κακοτεχνίες κατά την τοποθέτησή τους.

οι παράγοντες του κόστους

Από τη στιγμή που έχετε προσδιορίσει την έκταση της ανακαίνισης και το επίπεδο ποιότητας που επιθυμείτε, μπορείτε να εκτιμήσετε το συνολικό κόστος, που διαμορφώνεται από τη μελέτη, τα υλικά, τις εργασίες και την έκδοση των σχετικών αδειών.

μελέτη, συντονισμός και επίβλεψη

Σε αυτό το σημείο καλείστε να πάρετε την πιο σημαντική απόφαση σχετικά με την ανακαίνιση του μπάνιου σας: θα την αναθέσετε εργολαβία, ή θα επιλέξετε κάθε υλικό και θα συντονίσετε μεμονωμένα κάθε συνεργείο;

Επί της ουσίας, στην πρώτη περίπτωση δεν έχετε να ασχοληθείτε με τίποτα. Η εταιρεία ανακαινίσεων θα σας παρουσιάσει ένα σχέδιο, διαθέτει τα δικά της συνεργεία και, κατόπιν συνεννόησης, μπορεί να αναλάβει και την έκδοση των σχετικών αδειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε τα δικά σας πλακάκια και είδη υγιεινής, ενώ σε άλλες θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε προκαθορισμένες επιλογές. Οι εταιρείες ανακαινίσεων συνήθως δεν θα σας χρεώσουν τίποτα για τη μελέτη και, προφανώς, ο συντονισμός και η επίβλεψη των εργασιών είναι μέσα στο πακέτο που θα επιλέξετε. Το μεγάλο θετικό της εργολαβίας είναι, συνήθως, ο χρόνος ολοκλήρωσης της ανακαίνισης, καθώς έχει όλα τα συνεργεία στη διάθεσή της, τις ημερομηνίες που τα χρειάζεται. Από την άλλη, το αρνητικό είναι ότι δεν έχετε τον έλεγχο στα χέρια σας και μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στο κόστος που δαπανήσατε. Αν επιλέξετε εταιρεία ανακαινίσεων, φροντίστε να πάρετε συστάσεις και να δείτε προηγούμενες δουλειές τους, για να μειώσετε τον κίνδυνο μιας κακής συνεργασίας.

Στη δεύτερη περίπτωση θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της πορείας και του αποτελέσματος της ανακαίνισής σας. Ωστόσο, αν επιλέξετε αυτό το δρόμο, είναι απαραίτητο να προσλάβετε αρχιτέκτονα ή/και εξειδικευμένο σύμβουλο υλικών, που θα αναλάβει τη μελέτη, το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου. Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε την έκταση της ανακαίνισης και να ορίσετε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Επιπλέον, θα εξασφαλίσετε τη λειτουργικότητα του νέου σας μπάνιου, την ποιότητα και την έγκαιρη παράδοση των υλικών, την αισθητική, την ορθή επιλογή των μεμονωμένων συνεργείων, το συντονισμό και την επίβλεψη των εργασιών, την πρόβλεψη του κατάλληλου φωτισμού και την ταχεία ολοκλήρωση της ανακαίνισης. Αν επιλέξετε αυτό το δρόμο, πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ότι θα χρειαστεί να δαπανήσετε αρκετό από τον προσωπικό σας χρόνο, διότι θα εμπλακείτε πολύ περισσότερο στο σχεδιασμό και την επιλογή υλικών.

Συμπερασματικά, αν δεν διαθέτετε προσωπικό χρόνο, αν επείγεστε για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και αν επιθυμείτε μια οικονομική κατασκευή, τότε η σωστή επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε εργολάβο. Αν έχετε υψηλές προσδοκίες ως προς την ποιότητα της ανακαίνισης και δεν θέτετε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, τότε είναι καλύτερο να προσλάβετε αρχιτέκτονα ή/και σύμβουλο υλικών και μεμονωμένα συνεργεία.

Επομένως, αν αποφασίσετε να αναθέσετε την ανακαίνιση σε εργολάβο, τότε δεν επιβαρύνεστε με κάποιο κόστος για τη μελέτη και την επίβλεψη.

Αν επιλέξετε να προσλάβετε έναν σύμβουλο υλικών, αυτό θα σας κοστίσει από 1.000 € μέχρι 2.000 € συν ΦΠΑ, ανάλογα με το έργο. Ωστόσο, να ξέρετε ότι ο σύμβουλος έχει πρόσβαση σε καλύτερες τιμές για την αγορά υλικών και μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερες συμφωνίες με τα συνεργεία. Κατά συνέπεια, το κόστος του αποσβένεται μέχρι ενός σημείου.

Ως προς τον αρχιτέκτονα, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε τιμή.

εργασίες

Το κόστος των συνεργείων σχετίζεται με την ποιότητα της δουλειάς τους και τα υλικά που χρησιμοποιούν (τα υδραυλικά υλικά και τα ηλεκτρολογικά περιλαμβάνονται στο κόστος του συνεργείου), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακριβές ή φθηνές προσφορές, σε σχέση με το αποτέλεσμά τους.

Συνήθως, τα κόστη των αξιόπιστων συνεργείων διαμορφώνονται ως εξής (οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ):

 • αποξηλώσεις και αποκομιδή μπαζών: 300 € – 400 €
 • τοποθετήσεις πλακιδίων: 25 € – 50 € / τ.μ. (τιμές κατ’ αποκοπή)
 • αλλαγή σωληνώσεων: 1.000 € – 2.000 €
 • ηλεκτρολογικές εργασίες: 150 € – 400 €
 • γυψοσανίδες: 150 € – 350 €
 • σοβάτισμα: 150 € – 350 €
 • τοποθέτηση ειδών υγιεινής και μπαταριών: 150 € – 250 €
 • βάψιμο: 50 € – 200 €

υλικά

Για συμβατικές ή μέσες κατασκευές, το κόστος των υλικών που θα επιλέξετε έχει συγκεκριμένο εύρος. Ωστόσο, όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σας ως προς την αισθητική και την ποιότητα, οι τιμές είναι δυνατόν να εκτοξευτούν.

Έτσι, ως προς τα υλικά, οι τιμές ορίζονται με βάση το κριτήριο επιλογής σας (Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ):

κόστος

Πρόκειται για υλικά με σωστές ποιοτικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις, που είναι κατάλληλα για μια συμβατική κατασκευή:

 • πλακάκια (ανά τ.μ.): 18 €
 • κόλλες και αρμοί πλακιδίων (ανά τ.μ.): 1,50 €
 • έπιπλο μπάνιου: 150 €
 • καθρέφτης: 50 €
 • νιπτήρας: 90 €
 • μπαταρία νιπτήρα: 40 €
 • λεκάνη χαμηλής πίεσης: 100 €
 • λεκάνη κρεμαστή και καζανάκι: 220 €
 • σύστημα ντους μπιντέ (ποποβρυσάκι): 25 €
 • ντουζιέρα: 90 €
 • μπαταρία ντουζιέρας: 45 €
 • καμπίνα ή πάνελ ντουζιέρας: 180 €
 • μπανιέρα: 170 €
 • μπαταρία μπανιέρας: 45 €
 • καμπίνα ή πάνελ μπανιέρας: 180 €
 • αξεσουάρ μπάνιου: 100 €
 • καλοριφέρ: 80 €
 • παράθυρο αλουμινίου: 250 €
 • εσωτερική πόρτα: 180 €

ποιότητα και τιμή

Σε αυτή την περίπτωση, τα υλικά έχουν υψηλή ποιότητα και προτείνονται για πιο ποιοτικές κατασκευές:

 • πλακάκια (ανά τ.μ.): 35 €
 • κόλλες και αρμοί πλακιδίων (ανά τ.μ.): 2,50 €
 • έπιπλο μπάνιου: 350 €
 • καθρέφτης: 150 €
 • νιπτήρας: 170 €
 • μπαταρία νιπτήρα: 90 €
 • λεκάνη χαμηλής πίεσης: 180 €
 • λεκάνη κρεμαστή και καζανάκι: 400 €
 • σύστημα ντους μπιντέ (ποποβρυσάκι): 70 €
 • ντουζιέρα: 180 €
 • μπαταρία ντουζιέρας: 90 €
 • καμπίνα ή πάνελ ντουζιέρας: 350 €
 • μπανιέρα: 380 €
 • μπαταρία μπανιέρας: 90 €
 • καμπίνα ή πάνελ μπανιέρας: 350 €
 • αξεσουάρ μπάνιου: 220 €
 • καλοριφέρ: 140 €
 • παράθυρο αλουμινίου: 350 €
 • εσωτερική πόρτα: 300 €

κορυφαία ποιότητα και design

Πρόκειται για ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά από τους κορυφαίους οίκους και αφορά έργα με υψηλές απαιτήσεις και άνετο προϋπολογισμό. Σε αυτή την κατηγορία οι τιμές είναι εντελώς ενδεικτικές:

 • πλακάκια (ανά τ.μ.): 80 €
 • κόλλες και αρμοί πλακιδίων (ανά τ.μ.): 4,30 €
 • έπιπλο μπάνιου: 1.200 €
 • καθρέφτης: 400 €
 • νιπτήρας: 400 €
 • μπαταρία νιπτήρα: 500 €
 • λεκάνη χαμηλής πίεσης: 800 €
 • λεκάνη κρεμαστή και καζανάκι: 800 €
 • σύστημα ντους μπιντέ (ποποβρυσάκι): 220 €
 • ντουζιέρα: 350 €
 • μπαταρία ντουζιέρας: 500 €
 • καμπίνα ή πάνελ ντουζιέρας: 800 €
 • μπανιέρα: 1.200 €
 • μπαταρία μπανιέρας: 500 €
 • καμπίνα ή πάνελ μπανιέρας: 800 €
 • αξεσουάρ μπάνιου: 400 €
 • καλοριφέρ: 600 €
 • παράθυρο αλουμινίου: 450 €
 • εσωτερική πόρτα: 700 €

άδειες

Αν η ανακαίνιση του μπάνιου σας δεν εντάσσεται σε ευρύτερη ανακατασκευή του ακινήτου, τότε δεν απαιτείται άδεια. Ωστόσο, επειδή κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, καλό είναι να συμβουλευτείτε πολιτικό μηχανικό.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε άδεια τοποθέτησης κάδου για μπάζα, αν αυτός πρόκειται να καταλάβει δημόσιο χώρο. Το κόστος της άδειας είναι εξαιρετικά χαμηλό, αλλά δυστυχώς η γραφειοκρατία είναι επίπονη. Τέλος, το κόστος ενοικίασης του κάδου συνήθως είναι περίπου 80 €.

υπολογιστής κόστους ανακαίνισης μπάνιου

ποιες είναι οι διαστάσεις του μπάνιου σας;

ποιο είναι το κριτήριο επιλογής συνεργείων και υλικών; *
θα γίνει αλλαγή σωληνώσεων; *
θα γίνουν ηλεκτρολογικές εργασίες; *
θα χρειαστούν γυψοσανίδες; *
τι λεκάνη θα τοποθετήσετε; *
θα επιλέξετε ντουζιέρα ή μπανιέρα; *
θα τοποθετήσετε καμπίνα; *
θα αλλάξετε το καλοριφέρ; *
θα αλλάξετε το παράθυρο; *
θα αλλάξετε την εσωτερική πόρτα; *

εκτίμηση κόστους ανακαίνισης

εργατικά

οικοδομικά (αποξηλώσεις κλπ)
0.00
υδραυλικός
0.00
ηλεκτρολόγος
0.00
γυψοσανιδάς
0.00
σοβατζής
0.00
πλακάς
0.00
μπογιατζής
0.00

σύνολο εργασιών
0.00

υλικά

πλακάκια
0.00
κόλλες και αρμοί
0.00
έπιπλο μπάνιου
0.00
καθρέπτης
0.00
νιπτήρας
0.00
μπαταρία νιπτήρα
0.00
λεκάνη
0.00
σύστημα ντους μπιντέ
0.00
ντουζιέρα
0.00
μπαταρία ντουζιέρας
0.00
μπανιέρα
0.00
μπαταρία μπανιέρας
0.00
καμπίνα
0.00
αξεσουάρ μπάνιου
0.00
καλοριφέρ
0.00
παράθυρο
0.00
εσωτερική πόρτα
0.00

σύνολο υλικών
0.00

γενικό σύνολο
0.00

εκτίμηση κόστους ανακαίνισης

εργατικά

οικοδομικά (αποξηλώσεις κλπ)
0.00
υδραυλικός
0.00
ηλεκτρολόγος
0.00
γυψοσανιδάς
0.00
σοβατζής
0.00
πλακάς
0.00
μπογιατζής
0.00

σύνολο εργασιών
0.00

υλικά

πλακάκια
0.00
κόλλες και αρμοί
0.00
έπιπλο μπάνιου
0.00
καθρέπτης
0.00
νιπτήρας
0.00
μπαταρία νιπτήρα
0.00
λεκάνη
0.00
σύστημα ντους μπιντέ
0.00
ντουζιέρα
0.00
μπαταρία ντουζιέρας
0.00
μπανιέρα
0.00
μπαταρία μπανιέρας
0.00
καμπίνα
0.00
αξεσουάρ μπάνιου
0.00
καλοριφέρ
0.00
παράθυρο
0.00
εσωτερική πόρτα
0.00

σύνολο υλικών
0.00

γενικό σύνολο
0.00

εκτίμηση κόστους ανακαίνισης

εργατικά

οικοδομικά (αποξηλώσεις κλπ)
0.00
υδραυλικός
0.00
ηλεκτρολόγος
0.00
γυψοσανιδάς
0.00
σοβατζής
0.00
πλακάς
0.00
μπογιατζής
0.00

σύνολο εργασιών
0.00

υλικά

πλακάκια
0.00
κόλλες και αρμοί
0.00
έπιπλο μπάνιου
0.00
καθρέπτης
0.00
νιπτήρας
0.00
μπαταρία νιπτήρα
0.00
λεκάνη
0.00
σύστημα ντους μπιντέ
0.00
ντουζιέρα
0.00
μπαταρία ντουζιέρας
0.00
μπανιέρα
0.00
μπαταρία μπανιέρας
0.00
καμπίνα
0.00
αξεσουάρ μπάνιου
0.00
καλοριφέρ
0.00
παράθυρο
0.00
εσωτερική πόρτα
0.00

σύνολο υλικών
0.00

γενικό σύνολο
0.00

Στο domo μπορείς να συγκεντρώσεις προσφορές από τα καταστήματα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν, να τις συγκρίνεις και να επιλέξεις με ευκολία και σιγουριά.

Από το 2000 εργάζομαι στον κλάδο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Σε αυτό το διάστημα διαχειρίστηκα χιλιάδες πελάτες, ιδιώτες και επαγγελματίες.

Σήμερα επιμελούμαι την ύλη του domo και ταυτόχρονα ασχολούμαι με τη συμβουλευτική, δηλαδή την εξασφάλιση της ποιότητας των υλικών, της λειτουργικότητας και της αισθητικής ενός έργου.

Scroll to Top

συγκέντρωσε προσφορές - σύγκρινε - επίλεξε

Στο domo μπορείς να συγκεντρώσεις προσφορές από τα καταστήματα για τα είδη που σε ενδιαφέρουν, να τις συγκρίνεις και να επιλέξεις με ευκολία και σιγουριά.